De Methodiek

Equine assisted coaching is een coachingsmethodiek die in `t weiland gebruikt wordt. Bij deze vorm worden paarden ingezet om de coachee de gelegenheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven.

Ervaringsgericht

De equine assisted coach faciliteert het leerproces door steeds te proberen de leerervaring aan te bieden die de coachee in de gelegenheid stelt te leren wat nodig is.

Bij het omgaan met en reageren op de situatie die in een equine assisted coachsessie ontstaat, wordt niet alleen een beroep gedaan op het intellect van de coachee, maar ook op zijn of haar vaardigheden en het omgaan met alles wat de coachee daarbij ervaart. Tijdens de reflectiemomenten van de equine assisted coachsessie helpt de coach de coachee om de ervaring bewust te krijgen en tot inzichten, gevoelens en emoties te komen die tot dan onbewust waren. De coachee kan vervolgens experimenteren met nieuw gedrag – in contact met het paard – en opnieuw ervaren. Ervaren in plaats van te blijven ‘praten over’: geen woorden, maar paarden!

Oplossingsgericht

Equine assisted coaching is een oplossingsgerichte methode. We richten ons in de sessie niet zozeer op de oorzaken die ten grondslag liggen aan de coachvraag, maar vooral op hoe dat in het hier en nu van invloed is en wat de coachee daar in de toekomst mee wil. Het uitgangspunt van equine assisted coaching is dat de coachee deze oplossing voor zijn of haar coachvragen zélf in zich heeft.

Alles wordt vertrouwelijk behandeld conform de beroepscode. Er wordt gewerkt naast het paard op de grond. Een sessie duurt ongeveer 1 à 1,5 uur.

Je hebt geen ervaring met paarden nodig, ook mensen met angst voor paarden kunnen deelnemen.

%d bloggers liken dit: